Veiligheid van het bouwpersoneel stond voor onze opdrachtgever Zueblin hoog in het vaandel. Naarmate de torens de hoogte ingingen kwam onstond er een groter risico omtrent brandveiligheid. Wat als er in 1 van de torens brand uitbreekt op 1 van de onderste etages. Hoe kunnen we dan snel, maar ook veilig het bovenliggende bouwpersoneel evacueren. Dit was een uitdaging voor V&G co√∂rdinator Ronald van de Moer, werkzaam voor bouwmaatschappij Zueblin. In samenspraak met de MBS Group is er voor gekozen om tussen de torens op de bovenste etages luchtbruggen te installeren, welke in geval van een calamiteit konden dienen als vluchtweg voor het bouwpersoneel.

Het 1e response team werd in eerste instantie gestationeerd op de 44e etage. Vanuit hier kon men dan bij een brand op een lager gelegen vloer eventueel een snelle inzet doen. Zou dit niet meer mogelijk zijn, dan kon het 1e response team een eventuele evacuatie ingang zetten. Evacuatie van het bouwpersoneel kon dan plaatsvinden door gebruik te maken van de luchtbruggen.

In de afbouw fase is het 1e response team verhuisd naar de begane grond. Vanuit hier konden ze op het brandmeldpaneel alles in de gaten houden en daar waar nodig direct schakelen.