Sinds begin dit jaar is de Maastunnel elke nacht afgesloten van 22.00 tot 06.00 uur en het gehele weekeinde. Er wordt gewerkt aan het plafond en de tunnelwanden om deze te voorzien van een nieuwe laag.Het zijn voorbereidende werkzaamheden voor de grote renovatie die in de zomer van 2017 begint en twee jaar zal gaan duren.

HOOG RISICO BRANDGEVAAR

Zo wordt de coating van het plafond verwijderd en worden slechte stukken beton met drilboren weggehakt. Ook bij de wanden van de tunnel worden de slechte stukken weggehaald.  Vervolgens wordt het blootgelegde betonijzer gezandstraald, zodat roest verwijderd wordt. Door roest zet het ijzer uit en daardoor wordt het beton op sommige plekken zwak. Daarom krijgt het betonijzer na het zandstralen een speciale coating tegen roest, voordat er weer nieuw beton wordt aangebracht.

MBS Brandwachten is gevraagd om tijdens deze werkzaamheden wanneer er een verhoogd risico voor brandgevaar aanwezig is, met een snel inzetbare response team aanwezig te zijn. Ons team is compleet uitgerust en kan snel ingrijpen in het geval van een calamiteit.