Een brandwacht wat is dat nu eigenlijk?

Veel klanten weten vaak niet wat het inhuren van een brandwacht inhoud, en wat doet een brandwacht nu eigenlijk allemaal. Dit is best wel begrijpelijk als je nooit daarmee van doen hebt gehad. Brandwachten zijn mannen en vrouwen welke zijn opgeleid tot brandweerman/vrouw en die worden ingezet op advies van gemeentes, verzekeringen, preventie medewerkers van de brandweer maar ook door diversen andere partijen.  Wilt u meer weten over het verschil tussen een industriele brandwacht en onze repressieve brandwachten. Kijk dan eens hier.

Wanneer is een brandwacht verplicht?

Brandwachten worden vaak verplicht gesteld vanuit de gemeente of een verzekeringsmaatschappijen, enkele voorbeelden wanneer een brandwacht verplicht kan worden gesteld zijn o.a.;

  • Uitval van uw brand- en/of blusinstallatie;
  • Verbouwingswerkzaamheden in uw pand waardoor er brandgevaarlijke situatie kunnen ontstaan;
  • Heetwerkzaamheden zoals lassen, branden en slijpen;
  • Evenementen waarbij een groot aantal personen worden verwacht, op een te klein oppervlakte;

Ook als er geen verplichting geldt, kan het raadzaam zijn om brandwachten in te huren voor de optimale brandveiligheid van uw project, locatie of evenement. Raadpleeg altijd uw preventieambtenaar binnen uw eigen gemeente over het aantal brandwachten dat u dient in te huren of te detacheren. Dit kan per gemeente enorm verschillen.

Detacheren of flexible inhuren

Als u een brandwacht inhuurt via MBS, bent u verzekerd van de best mogelijke brandveiligheid. Al onze personeel heeft minimaal het rijks diploma hoofdbrandwacht, EHBO en VCA, eventueel uitgebreid met overige diploma’s op uw verzoek. Naast de juiste papieren kwalificaties hebben onze brandwachten ook een uitgebreide praktijkervaring. Zo worden ze veelvuldig ingezet bij (bedrijf)brandweerkorpsen en werken ze als brandwacht op locaties met een hoog risico. Onze professionele brandwachten minimaliseren het risico op een calamiteit en weten precies hoe ze moeten handelen als er toch brand uitbreekt of andere calamiteiten.

Op al onze leveringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassingv of Klik hier voor onze folder.

Contact opnemen