Bedrijfshulpverlening van MBS brandwachten

Evenement of feest organiseren maar geen eigen BHV-er? MBS Brandwachten levert door heel Nederland. Door de toegenomen vrije tijd, de gestegen welvaart en een grote mate van mobiliteit neemt het aantal (grootschalige) evenementen en feesten alleen maar toe. De noodzaak voor een goede begeleiding van deze menigten, vooral bij (dreigende) calamiteiten, is (ook) het werkterrein van de BHV-er. BHV voor evenementen Het is niet voor niets dat er een speciale opleiding bestaat voor BHV tijdens evenementen. Het is ook niet te vergelijken met een kantoorgebouw met veel mensen erin. Een evenement heeft zijn eigen dynamiek en vereist daarom een eigen aanpak. Iemand met het internationaal erkende NIKTA ISO 17024 certificaat mag zichzelf ‘Bedrijfshulpverlener voor Evenementen’ noemen. Zwaartepunten bij dit certificaat liggen vooral bij ‘crowd management’ (bijvoorbeeld het ordelijk verloop van een ontruiming van grote aantallen mensen) en samenwerking met andere hulpdiensten.

BHV via MBS brandwachten

De term ‘bedrijfshulpverlening’ heeft te maken met de naamgeving in de Arbo wet. Het werkterrein ligt allang veel breder dan uitsluitend bedrijven. Evenementen zijn een goed voorbeeld hiervan. Evenementen en feesten zijn bij uitstek gelegenheden waar de BHV-er een inhuurkracht is. MBS Brandwachten levert door heel Nederland professionele BHV-ers en BHV instructeurs. Stuk voor stuk gemotiveerde krachten met een ruime praktijkervaring doorspekt met de nodige, al dan niet verplichte certificaten.

Elk mensenleven telt Bij het budgetteren van een evenement is het niet ongebruikelijk dat u kritisch naar de kosten kijkt. Echter, op het gebied van veiligheid kunt u beter niet beknibbelen.

De BHV-ers van MBS Brandwachten zijn hun prijs dubbel en dwars waard. Slechte pers na een fout gelopen calamiteit kost u immers veel meer. Elk mensenleven is ook in die zin onbetaalbaar.

Uw BHV-er ook via MBS?

De voornaamste taken van bedrijfshulpverlening zijn:

  • Verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • Beperken en het bestrijden van een beginnende brand
  • Voorkomen en beperken van ongevallen
  • In noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het gebouw
  • Alarmeren van en samenwerken met de overheid hulpverleners

Aantal BHV’ers

Het aantal BHV’ers per bedrijf is niet wettelijk vastgelegd. Het aantal wordt meestal gebaseerd op de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Daarnaast moeten er altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn in het bedrijf. De werkgever moet dus rekening houden met ziekte, vakantie en ploegendiensten en zordragen dat er altijd voldoende bhv-ers aanwezig zijn. 

BHV’ers inhuren

MBS Group is door geheel Nederland leverancier van professionele BHV’ers en BHV instructeurs. Onze BHV’ers staan 24 uur per dag 7 dagen per week klaar voor uw veiligheid. Er geldt een minimale afnamen van 4 uur aaneengesloten per bhv-er per dag. Onze bhv-ers hebben ruime ervaring en zijn in het bezit van diverse certificaten.

Wilt u meer weten over onze BHV’ers? Neem dan vrijblijvend contact met ons en bel tijdens kantooruren met 088 – 3741400. Of vul onze online contact of offerte formulier in.

Heeft u direct hulp nodig bel dan met onze piket dienst 06 27030349.

Contact